Standard Post with Image

D es de principis de segle, el local ha estat destinat a la cansaladeria. La família Travé va agafar la botiga l’any 1955. Des d’un inici, la botiga va gaudir de renom degut a les botifarres, bulls i pernils que feia el senyor Antoni Travé (Pare), mestre artesà cansalader.

A principis dels anys 90 i degut a una malaltia, l’abans citat Antoni Travé va haver de deixar al negoci, passant aquest a mà del seu fill i l’esposa d’aquest, Helene Dufner. En Toni va fer-se càrrec de l’elaboració, mentre la Helene va centrar la seva feina en el punt de venda.

Pel que fa a l’obrador, en Toni va seguir elaborant els productes que sempre havia fet el seu pare, tot i que donada la seva gran afició i inquietud per la cuina, va començar a formar-se en aquest àmbit i en l’àmbit de l’elaboració en l’Escola Professional de la Fundació Oficis de la Carn i en diferents escoles dedicades a aquests camps. Fruit d’aquesta formació, en Toni va recuperar embotits tradicionals i va introduir tècniques culinàries a aquells productes que sempre havia elaborat.

Des de principis de segle, el local ha estat destinat a la cansaladeria. La família Travé va agafar la botiga l’any 1955.

Pel que fa al punt de venda, aquest anava quedant-se petit, donat que arribaven clients de fora del barri cercant productes per sorprendre familiars i amics amb les botifarres farcides més atrevides. Aquest fet va produir que aprofitant unes obres de rehabilitació de la finca, es va ampliar i modernitzar l’obrador i s’hi va afegir, habilitar i equipar un espai destinat a la cuina. Engrescats pel desenvolupament de l’ofici i pel reconeixement que rebien part de prestigioses guies gastronòmiques nacionals (Gourmetours) i per altres mitjans d’informació (La Vanguardia, El Periódico, diferents guies de la ciutat de Barcelona, i revistes especialitzades), van plantejar-se l’ampliació de la botiga, per la qual cosa van adquirir el local que hi havia al costat de l’establiment.

D’aquesta manera, l’any 2000 la botiga era tres vagades més gran que l’anterior i l’obrador quedava exposat cara al públic. Pel que fa a l’equip humà, del matrimoni Travé que va agafar la botiga a principis dels anys 90, s’ha passat a un equip de set persones.

El nadal passat van rebre la notificació de la prestigiosa guia francesa de productors artesans d’Europa. “La Guide des Gourmands”, comunicant-los que en la propera edició hi figurarien en aquesta, donat la peculiaritat del seu establiment i els seus productes, així com la qualitat d’aquest. Aquesta notícia, com d’altres que de ben segur rebran, els encoratjaran encara més del que ara estan perquè ens segueixin sorprenent amb les seves especialitats